Te paard naar school

Te paard naar school…….Dat moest toch wel heel lang geleden zijn gebeurd. Negentiende eeuw ongetwijfeld. Dick van Asperen, rector van het Willem Blaeucollege, dook in de geschiedenis van het onderwijs in Alkmaar, met name de Rijks-HBS. En vond dit gegeven in de archieven. Te paard naar school……

Ter gelegenheid van de reünie van het Willem Blaeucollege op zaterdag 7 oktober 2017 plaatste de Alkmaarsche Courant op dezelfde dag een paginagroot artikel over de Rijks-HBS en het Willem Blaeucollege, de school die klein is, maar ook een reputatie heeft op het gebied van topsport, als Topsporttalentschool. Maar toch, de school houdt een uitspraak van kaartenmaker Joan Blaeu, zoon van Willem, hoog in het vaandel. Op de gevel staat deze uitspraak nog altijd: ‘Zoek, leer, ontdek en verbeter door te oefenen’. Dat is onveranderd zo gebleven. Op de Rijks-HBS en op Willem Blaeu.

Klik op onderstaande foto en lees het artikel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.