Het klasseboek, een dierbare herinnering

De klassevoorzitter zeulde het klasseboek mee, van klas naar klas….

 

 

 

Het klasseboek van de klassevoorzitter

 
Wie herinnert het zich niet uit het verre HBS-verleden: het klasseboek. Hierin hielden de leraren bij wie afwezig waren in hun les. Ook werd huiswerk erin genoteerd. Elk jaar werd een klassevoorzitter aangewezen of benoemd, die het boek bij zich hield en van klas naar klas mee zeulde.  Zijn of haar beloning: je mocht het boek na afloop van het schooljaar behouden.
Eén zo’n boek is bewaard gebleven. Hans Zegveld wilde niets weggooien en diepte uit één van zijn lades thuis het klasseboek op. 1967-1968, A5B. Een dierbare herinnering.
Jaap de Boer stuurde ook een pagina van het klasseboek B5C door uit het schooljaar 1968/1969. Ook die geven wij uiteraard hier weer!
 

 

Eén reactie:

  1. Bestaat er nog een Klasse boek uit de jaren 1889 – 1890? Een oud-oom van mij woonde met zijn ouders gedurende die tijd in Alkmaar. In 1886 deed mijn oud oom Desire van Zuijlen toelatingsexamen voor de HBS. Hij ging echter voor die opleiding eerst naar St Louis te Roermond. Na 2 jaar in Roermond gestudeerd te hebben ging hij terug naar Alkmaar en bleef daar tot 1891. In Okt. van dat jaar ging hij naar Afrika (Frans Congo) Hij bleef daar tot 1895. In welke hoedanigheid dat Desire naar Afrika ging is onbekend. Hij zou nog diverse malen naar Afrika reizen, maar ook diverse malen naar China. Hij werd zowel in Afrika door de Franse overheid gedecoreerd als door de Duitse overheid.(wegens de BOKSER OPSTAND).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.