Reünie 2019: vraagt weer om vervolg!

 

Mijmeringen aan een ver verleden

 

IMG_20191026_144947

Reünie in het IJkgebouw: de lunch.

Het is net als een succesvolle tv-serie: wat goed is, krijgt een vervolg. De HBS’ers van weleer krijgen er geen genoeg van. Ze zijn inmiddels rond de 70, sommigen een jaartje jonger, een enkeling iets ouder. Zij hebben één ding gemeen: herinneringen aan een mooie HBS-tijd. De zestigers uit de vorige eeuw troffen elkaar op zaterdag 26 oktober weer in Alkmaar.

Sommigen wat later, anderen pas bij de lunch. Maar zij waren er en namen afscheid na de borrel in Bites en Bubbels (of was het Bubbels en Bites? Whatever!) aan het Waagplein. Herinneringen werden gedeeld. Hoe was het ook alweer als je als één van de weinigen de mededeling kreeg dat je was gezakt? Hoe herpakte je jezelf weer na die teleurstelling? En die herinneringen aan het 100-jarig bestaan, je rol in Het Melkwoud, die bestond uit één zin die je ook nog verhaspelde tot onzinnig gestamel?
Het zijn altijd weer bijzondere mijmeringen aan een ver verleden. Het mooie van dit soort bijeenkomsten is ook dat je een echte stadsgids onder de reünisten hebt, namelijk Peter de Rover, die ook nu weer in de stadswandeling naar het IJkgebouw anekdotes uit de Alkmaarse geschiedenis vertelde.
“Ik heb genoten en veel bijgebabbeld. Wat zo leuk is: er zijn geen grenzen….de oude tijd wordt door allen weer opgepakt.” Zo verwoordde Mary Bakker de gevoelens van iedereen. En Peter de Rover: “Oud-klasgenoten hebben plaats gemaakt voor mensen met een leven: vóór, tijdens en na hun HBS-periode.
Wat ooit geboren is als een reünie, om elkaar na al die jaren weer eens te zien, is uitgegroeid tot wat het nu is.
Ik voel mij zeer bevoorrecht om daar deel van uit te mogen maken.”

En zo is het ook. Tot 2020!

    

De deelnemers:

    

Ina Bakker, Mary Bakker, Theo Bakker, Ruud Brandenburg, Marion Bleeker-Burger, Marie Jeanne Diesfeldt, Karel Frugte, Jan Hink, Arie Kaan, Jan  Keesen, Joke Nienoord, Margreet Nool, Anneke Ronk, Peter de Rover, Magda Smoorenburg-Flipse, Cora Vogtschmid, Hans Zegveld, Pim Donkersloot, Edo Jan Horninge.

     

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Hans Zegveld en Karel Frugte.

 
Reunie 1.jpg
 

Reunie 4Reunie 3Reunie 2

PA260011

De herinneringen van Hans Zegveld aan een klasseavond uit 1964

 

2 reacties:

 1. Op 28 oktober was het nog vers…. ik stuurde een mail:Dag oud HBSers,
  De Hongaar Peter Nadás heeft er een boek over geschreven: Parallel Geschichten (ik heb het in het Duits, mijn Hongaars is na al die jaren nog niet goed). Onze jaarlijkse ontmoetingen op een zaterdagmiddag zijn dat ook: Parallel Lives. We treffen elkaar af en toe en dan vertellen we elkaar het een en ander. Lang niet alles natuurlijk.
  Ik geniet er van en ik ben er dankbaar voor. De mooiste momenten vind ik de uitwisselingen waarin je elkaar net weer iets beter lijkt te begrijpen.
  En af en toe vragen we ons af hoe het nu is met die mensen die we niet meer zien. Zo had ik het met TheoB over Dieke Koster. Ik had geen idee hoe het met hem zou zijn nadat ik hem ongeveer 40 jaar geleden enigszins verwilderd met korte broek, open shirt, op blote voeten in sandalen, met zijn hond had getroffen in de trein van Assen naar Groningen. Die blije, luidruchtige, atletische en altijd al onconventionele jongen! Hij had een wilde periode gekend, had een ernstig auto ongeluk gehad, was daardoor wat afatisch geworden en hij had veel moeite om de draad weer op te pakken. Daarna verdween hij uit het zicht voor mij.
  Theo kende zijn neven, en meldde dat hij nog steeds in Groningen zou wonen. Er is veel over ons te vinden, en ook over Dieke. Kijk zelf maar even naar deze beelden van de Vismarkt in Groningen:
  https://www.oogtv.nl/2017/04/er-stonden-opeens-twaalf-belastingmannen/
  Een mooi verhaal over een sociaal bewogen oudere man. Ik ga hem eens opzoeken.

 2. …. en ondertussen heb ik Dieke een paar keer gesproken . Eerst via de telefoon van zijn begeleider (heeft hij zelf niet) en later in het voorjaar en de zomer van 2020 live, in het relaxte opvanghuis waar hij vaak komt. We zoeken de raakvlakken en het zijn mooie momenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.