Reünie 2021: Eentje om in te lijsten

 

Zeker niet de laatste!

 

Wat is het dat veel oud-HBS’ers bindt? Hang naar het verleden? Herinneringen die steeds weer boven komen drijven? Of het gevoel van ‘het was een mooie tijd’?

De zoveelste reünie van de HBS’ers uit de jaren zestig van de vorige eeuw was er eentje die kan worden ingelijst. De belangstelling op 2 oktober 2021 was groter dan ooit, de gezelligheid was top, de regen deerde niemand, en het eten en drinken in restaurant Nautilus aan Zee in Egmond was prima.

Geen Alkmaar dit keer, maar een locatie buiten de kaasstad, het was even wennen, maar de locatie viel bij iedereen in de smaak. Peter de Rover, stadsgids van Alkmaar, toverde moeiteloos ook een dorpswandeling uit zijn zak, die ondanks de regen toch door dappere helden werd gelopen.
En natuurlijk de herinneringen. Hans Goslinga, Pim Reinders en Arie Kaan kwamen met de anekdotes. En in onderlinge gesprekken kwamen de docenten weer langs. Kostelijk (handelsrekenen) werd ‘geroemd’ om zijn kunstje een sigaret met één hand te rollen. Juf Postma (Frans), kwam ook langs.

Kleef, scheikundeleraar, werd genoemd, zowel in positieve als negatieve zin. En wie herinnert zich nog muziekleraar Cornelis Jonker (leve de Mattheus Passion), Nico Akkerman of Jacq Kort. Of zullen we het eens hebben over Jochem van den Berg, Schilstra of Wijn. O ja, Verolme was er ook nog en leraar Nederlands Kansen. Of Har Scheepens, een beroemdheid uit die tijd. Wie die naam niets meer zegt, even googelen op zijn naam of zoeken op deze website. En je bent weer volledig op de hoogte.
O ja, Bennen en Van de Ven, de gymnastiekleraren, werden ook nog genoemd.

De reünie van 2021 zal niet de laatste zijn. Nee, absoluut niet. Volgend jaar staat er weer eentje op het programma, dat werd al snel duidelijk op deze regenachtige zaterdag de 2e oktober.

De deelnemers aan deze reünie waren:

Ina Bakker, Theo Bakker, Marion Bleeker-Burger, Marie Jeanne Diesfeldt, Karel Frugte, Jan Hink, Arie Kaan, Jan Keesen, Joke Nienoord, Margreet Nool, Anneke Ronk, Peter de Rover, Magda Smoorenburg-Flipse, Cora Vogtschmid, Hans Zegveld, Pim Donkersloot, Edo Jan Horninge, Kier Heeck, Jan Uitentuis, Gerda Groen, Gerard van der Kolk, Hans Horninge, Cees Smit, Andre Lassing, Anke Swier, Annelies Schoonewil, Ans van der Meij, Arie Maaskant, Cees de Keizer, Eric Bor, Jaap Meijer, Joke Brunekreef, Jos Krom, Otto de Haas, Pim Reinders, Wim Jan Schotten, Hans Goslinga.

 

Klik op onderstaande foto om te worden doorgelinkt naar de foto’s van deze reünie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.