V.O.K.Z.O.S. – Vermeerdering Onzer Kennis Zij Ons Streven

Schoolvereniging V.O.K.Z.O.S. opgericht in 1903

 

 

 

Onder het Melkwoud een historisch evenement

De schoolvereniging V.O.K.Z.O.S. is opgericht in 1903 en heeft in al die jaren diverse evenementen voor leerlingen en leraren georganiseerd. Van schoolavonden, feestjes, optredens, uitjes tot sportevenementen (?). Historisch waren de voorstellingen van Onder het Melkwoud in het kader van het 100-jarig bestaan van de RHBS in 1967. Het orgaan van V.O.K.Z.O.S. is De Kabel, een schoolblad dat in de jaren zestig pittige interviews had met leraren, maar ook met bekende Nederlanders.

Lex van der Sluis, Ed van Zoonen, Carla de Goede, Irene Bulte en Marie Jeanne Diesfeldt maakten in de periode 1966-1967 deel uit van het bestuur en uit die periode dateert nog onderstaande foto:

screen-shot-10-31-16-at-10-07-am

Ed van Zoonen, Carla de Goede, Marie-Jeanne Diesfeldt, Irene Bulte en Lex van der Sluis maakten in de periode 1966-1967 deel uit van het bestuur en uit die periode dateert nog de foto.

Irene en Carla kunnen zich nog wel wat herinneren uit die tijd, maar niet veel meer. Carla: ,,Eerlijk gezegd , weet ik niet zo veel meer, een paar kleine dingen nog. Ik weet dat in het jaar dat de RHBS 100 jaar bestond we een hele week feest hadden.  Voor de school zelf en ook voor de reünisten. Als bestuurslid van VOKZOS hadden wij het daar erg druk mee ( ik was secretaresse)  en dat in een eindexamenjaar !! ( ik dus ook gezakt , ook door drukte met tenniscarrière).”

Irene bleef eveneens het 100-jarig bestaan het meeste bij: ,,Samen te mogen met de leraren aan een uitgebreid vieringsprogramma, wij als bestuur voor de leerlingen en gelijker tijd meedoen met het toneelstuk “Onder het Melkwoud”, waar de afstand tussen leerling en leerkracht ineens wat ‘kleiner’ werd. Voor muziek kreeg ik gegarandeerd een goed cijfer, want ik zong een liedje in het toneelstuk en ook als je in het koor zat van de heer Jonker was je verzekerd van een mooi cijfer. Lex van der Sluis hield een prachtige speech in de Grote Kerk: kortom het was een geslaagd feest.”

Wie livokzos-kaart-hdtv-1080d werd van V.O.K.Z.O.S. kreeg keurig een mooi lidmaatschapskaartje. Hans Zegveld heeft de zijne nooit weggegooid en altijd bewaard.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.