De eindexamens van 1968

 

 

Vechten met opgaven

Veel opgaven van de eindexamens 1968 zijn deels bewaard gebleven. Weggooien kan altijd nog, moet zijn bedacht. En zo is het. Want nu kunnen we, 54 jaar later, nog altijd zien welke opgaven de HBS’ers voorgeschoteld kregen. Moeilijk? Ach, niet altijd hoor. Wie in de eindexamenklas goed kon meekomen, had met die opgaven meestal niet al te veel moeite. Maar ja, je weet het nooit hè, als je eenmaal die opgaven had gemaakt. Dan sloegen de twijfels weer toe. Heb ik het wel goed gedaan?

In 1968 namen in Nederland 7800 scholieren deel aan de eindexamens HBS-A en 10550 aan HBS-B. Voor de een ging het waardeloos, de ander vond het wel weer meevallen. Maar hoe dan ook, het was vechten met de opgaven.

In bijgaande presentatie  enkele voorbeelden van de opgaven, waar de eindexamenkandidaten mee te maken kregen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.