Ongetwijfeld kunnen velen zich nog wel de Canadaclub herinneren, gerund door John van Doorn (later werkzaam bij Veronica). De Canadaclub bestond van 1967 tot en met 1972 en er traden in die tijd nogal wat bekende binnen- en buitenlandse groepen op. Denk aan Pretty Things, Marmalade, The Shoes, Rob Hoeke, Outsiders, Sandy Coast, Rob Hoeke, Rob de Nijs enz.

Ook de Cliché-mannetjes traden hier op. Nee, nee, niet Kees van Kooten en Wim de Bie, maar Hans Goslinga en Pim Donkersloot als Gijs en Thijs.  Een heel bijzonder optreden waar geluidsopnamen van bewaard zijn gebleven dank zij Hans Zegveld. De opname is gemaakt op dinsdag 5 december 1967, waarschijnlijk ‘s middags in de aanwezigheid van onder meer de lerares Frans, juf Postma en ook van andere docenten, waaronder Kostelijk, leraar handelswetenschappen. En uiteraard leerlingen. Wie meer weet over deze bijzondere gebeurtenis, neem dan even contact op.

reunie2004-61Hans en Pim deden het bij de eerste reünie van de eind-examenklas A5A in 2004 nog eens dunnetjes over, zie foto. Wie de originele geluidsopnamen van 1967 nog eens wil beluisteren, klik op deze link (eerste deel) en de volgende link (tweede deel).

De Cliché-mannetjes in de Canadaclub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *