Eén van de oud-HBS’ers vond ergens ver weg gestopt in een la nog een rooster van het mondeling eindexamen in 1968. Zo ging dat dus in die tijd……Als je dit weer ziet, voel je haast weer de spanning die er toen was.

Wachten tot je werd geroepen, onzeker waarover je zou worden ondervraagd. Je had alles goed geleerd, ook de laatste hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk van het boek werd zowat overgeslagen, want dat was veel te simpel. Nee, dan die moeilijkere hoofdstukken verderop. En is dan uiteindelijk zover, dan wordt je ondervraagd over juist dat eerste simpele hoofdstuk. En sta je nog met een mond vol tanden….Eh eh eh….

Rooster voor het mondeling eindexamen

3 gedachten over “Rooster voor het mondeling eindexamen

 • januari 27, 2017 om 10:18 am
  Permalink

  Mooi! Typemachine, “mej.” er voor bij de meisjes, zeer efficient en overzichtelijk opgezet, en dat alles zonder website, mail of whatsapp gecommuniceerd. Alleen nummer 11 kwam er wat karig af met de spelling.

  Beantwoorden
 • januari 27, 2017 om 10:39 am
  Permalink

  Ja, niet te geloven hè! Hoe hebben ze dit 50 jaar geleden zo kunnen organiseren en communiceren. Knappe lui vroeger, haha.

  Beantwoorden
 • februari 1, 2017 om 4:16 pm
  Permalink

  Dit weet ik nog als de dag van gisteren. Ik zat namelijk in het lokaal van Verolme. Daar werd ik uitgehaald om dat ik bij Schilstra moest zijn. Daar moest je een gedichtje opzeggen waarover je ondevraagd werd. Ik heb flink lopen stotteren daar.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *