Tijden veranderen. Nieuwe eisen worden gesteld aan de leerlingen, om zich voor te bereiden op zelfstandigheid in de maatschappij. Wat nu normaal is om bijvoorbeeld met profielen te werken waaruit de jongeren kunnen kiezen in hun schoolopleiding, zal dat over 40 jaar misschien weer totaal anders zijn.

Op de Rijks HBS Alkmaar kon je in de jaren zestig kiezen uit een A of B-richting. Wie zich thuis voelde in cijfertjes, scheikundesymbooltjes of diepzinnige formules, koos voor de B-kant. Wie zich prettiger voelde bij talen of hoe de maatschappij in elkaar zat, koos voor de A-richting. De verandering begon zich aan het eind van de jaren zestig al aan te dienen. De Hogere Burger School veranderde in 1968 in HAVO/Atheneum en VWO, toen de Wet Voortgezet Onderwijs werd ingevoerd, oftewel de Mammoetwet. Er ontstonden ook brugklassen.

De vakken veranderden. Er ontstond een verplicht deel en een vrij deel met vier profielen. En ervoor zorgen dat je gemiddeld 40 studielasturen per week hebt.

Even terug naar de jaren zestig. Weten we nog hoeveel uur Engels je kreeg? gym-uren? Hieronder hebben we een staatje weten op te duikelen wat je per klas allemaal voor je kiezen kreeg……..Valt eigenlijk wel mee, toch?

Welke vakken kregen wij ook alweer…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *