Wie in de jaren vijftig of zestig op de HBS heeft gezeten, zal zich altijd de docenten blijven herinneren. Goede en minder goede, dat is zeker. Wie onderstaande opsomming ziet van het personeelsbestand in 1955 zal zeker een gevoel van herkenning krijgen. En helemaal als er ook nog zwart wit foto’s bewaard zijn gebleven.  

Yfke Wijnberg-van der Sluis  dook in haar archief en vond nog een aantal oude foto’s uit haar HBS-tijd uit de jaren vijftig.  Klaaske Kuijk bewaarde jarenlang de programmaboekjes van de school. Nooit weggooien, was de gedachte. Je weet maar nooit….Een wijs besluit. 

 

 

 

Het personeel op 1 september 1955
Docenten uit 1955: wie kent ze nog?

4 gedachten over “Docenten uit 1955: wie kent ze nog?

 • februari 3, 2020 om 2:27 pm
  Permalink

  Ik mis nog Struik – Duits, 2 x van den Berg – aardrijkskunde en wiskunde, Distelbrink – gym, Strikkers – ook aardrijkskunde, van Schaik – biologie, Akkerman – ook muziek. Nog een paar, maar die moet ik opzoeken.

  Beantwoorden
  • februari 3, 2020 om 4:09 pm
   Permalink

   Ze staan allemaal in het lerarenoverzicht boven de foto’s. Maar foto’s zijn van harte welkom.

   Beantwoorden
   • februari 3, 2020 om 7:58 pm
    Permalink

    Had ik niet gezien. Op mijn telefoon is de bladzijde onleesbaar. Nu op de PC kan ik het prima lezen.
    Ik had in de 5 e klas een afspraak bij mijnheer Hut in januari/februari 1961 om het over een studiekeuze te hebben. HTS zou zeker kunnen. Ik had mee ingeschreven voor de sterklasse werktuigbouw in Haarlem en Chemische Techniek Amsterdam, maar dacht ook aan TH Delft. Ik vertelde hem, dat ik mijn wiskunde repetities altijd wat ondermaats maakte door de krappe tijd, maar de examen voorbeelden meestal goed maakte, omdat je dan meer tijd kreeg. Hij adviseerde naar Delft te gaan, wanneer ik een goed examen maakte en anders hts. Ik had 5 vrijstellingen, 2 x 9 en 3 x 8, dus Delft. Voor beide sterklassen zou ik toegelaten worden. Ondertussen maakte een oom van mij me enthousiast voor civiele techniek. Die studie heb ik met succes afgemaakt. Ik heb een geweldige studietijd gehad. Later bij Hoogovens fabrieken, kantoren, laboratoria, etc. gebouwd (het civieltechnische deel ervan). Bij chemische techniek en werktuigbouw had ik raffinaderijen in mijn hoofd. Wat betreft civiele techniek lijken ze op elkaar.

    Beantwoorden
 • april 26, 2021 om 2:38 pm
  Permalink

  Wiarda gaf soms ook (inval?)les geschiedenis. Had een voorkeur voor de echtgenotes en/of vriendinnen van de belangrijke mannen. Droge jaartallen veranderden in smeuige verhalen. Ik onthield geschiedenis daar soms beter door.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *