Er zijn in de afgelopen jaren meer reünies gehouden door HBS’ers uit ‘oudere’ jaren. Zoals een derde klasse uit 1959. Het idee ontstond in de hoofden van Klaaske van Kuijk en haar vriendin Tinie Groen. Dick Kalis voegde zich bij het organisatie-comité en Han van Kuijk. Via Schoolbank werden leerlingen gezocht uit de derde klas met als geboortedatum 1942.
De belangstelling voor een reünie bleek groot te zijn. Groter dan eigenlijk de bedoeling was, maar toch lukte het allemaal perfect.
De bijeenkomst was een groot succes. Ontvangst met koffie in het Stedelijk Museum, een korte rondgang door het gebouw van de RHBS en een gezamenlijk diner in een Braziliaans restaurant aan de Paardenmarkt.
Rens Valkonet heeft een filmpje gemaakt van de reünie. Klik op onderstaande groepsfoto en je wordt doorgelinkt naar het filmpje.

 

 

 

De deelnemers waren:
Jan Benit, Gien Bloem, Maarten de Boer, Evert de Boer, Mijntje Schut, Wim Buwalda, Pieter bijlsma, Lia Delfs, Cees Degenaar, Jan Dierdorp, Corrie Stolp, Elly Garritsen, Maja Groen, Gerrit Groenenboom, Odul Helder, Ger Hemke, Frits Houtkooper, Reer Idema, Elly Kat, Han van Kuijk, Louis Lampe, Guda de Leeuw, Martien de Leeuw, Paul Lugten, Atie Molenaar, Marjan Mulder, Jitze Nijdam, Piet Rademaker, Kees Roggeveen, Tristan Roggeveen, Jeanne Rus, Jan Frederik, Schipper, Magda Schokker, Andi Smit, Cees Troostheide, Conny Suurbeek, Lourens  Valkonet, Douwe Vellinga, Irene van Volkom, Pieter de Vries, Jan van der Wolf, Rita Margadant, Wim van der Wolf, Jan Zeevat, Dick Kalis, Tinie Groen, Klaaske de Waal.
Reünie 2013 – de derde klas uit 1959

Eén gedachte over “Reünie 2013 – de derde klas uit 1959

  • oktober 6, 2017 om 7:24 pm
    Permalink

    Een moeilijk bericht. Ik zat met Jitze Nijdam in dezelfde klas van de lagere school – de Jan Lichthartschool aan de Ruysdaelkade. Op de hbs had ik niet zoveel contact met hem, omdat we in een parallelklas zaten en later naar de A en B kant gingen. Tijdens de reünie heb ik leuke herinneringen met hem opgehaald. In juli 2014 liet ik me strikken voor een proefabonnement Alkmaarse Courant. Ergens in Augustus las ik dat hij overleden was. Dan schrik je wel. Enige tijd later stond er in dezelfde courant, dat er in Alkmaar ook een jaarlijks dictee wordt gehouden. Men had ter ere van Jitze een dictee van hem uitgekozen. Jitze heeft naar ik dacht Nederlands gestudeerd na de hbs.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *